Skoči na vsebino

Kras in Brkini bogatejša za 17 lokalnih turističnih vodnikov

24. 04. 2023

Območna razvojna agencija (ORA) Krasa in Brkinov d.o.o. je konec marca organizirala 6. tečaj strokovne usposobljenosti za lokalne turistične vodnike na turističnem območju občin Divača, Hrpelje - Kozina, Komen, Miren - Kostanjevica in Sežana. Namen in cilj nizov izobraževanj je bilo usposabljanje lokalnih turističnih vodnikov za strokovna vodenja obiskovalcev na območju vseh petih kraško-brkinskih občin. Tečaj je vključeval kar 18 različnih predavanj in izobraževanj na temo Krasa in Brkinov na različnih lokacijah. Usposabljanje se je zaključilo v soboto, 15. aprila 2023, s preizkusoma strokovnega znanja – pisnim preizkusom in simultanim vodenjem s tričlansko komisijo na organiziranem študijskem izletu. Novi ambasadorji Krasa in Brkinov so s pridobljeno licenco vpisani v register turističnih vodnikov za območja omenjenih občin.

Vseh 17 udeležencev letošnjega tečaja je uspešno opravilo tako pisni preizkus kot tudi praktični del sobotnega strokovnega usposabljanja in s tem pridobilo naziv LOKALNI/A TURISTIČNI/A VODNIK/CA KRASA IN BRKINOV.

V soboto, 22. aprila 2023, je v Viteški dvorani Gradu Štanjel potekala slavnostna podelitev licenc novim lokalnim turističnim vodnikom. Krajšemu programu, ki ga je popestril mladi virtuoz Samuel Tisel, je sledila zdravica s pogostitvijo na grajskem dvorišču in ogled Galerije Lojzeta Spacala ter novega Muzeja Grad Štanjel v spodnjem delu grajskega palacija.

Vsem novim lokalnim vodnikom iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov pri opravljanju novega poslanstva.


Besedilo: Urban Grmek Masič, ORA Krasa in Brkinov d.o.o.

Avtor fotografij: arhiv ORA Krasa in Brkinov d.o.o.

deleženci tečaja za lokalno turistično vodenje v Pliskovici_15. april 2023

Skupinska fotografija novih lokalnih turističnih vodnikov na Gradu Štanjel_22. april 2023

Novice Občine Komen

Bodi obveščen o spletnih objavah Občine Komen!
Naroči se na novice.

PRIJAVA