temperatura °C
smer vetra
hitrost m/s

Sporočila za javnost

Podelitev NAGRADE MAKSA FABIANIJA v soboto, 14.11.2015 v prostorih Spacalove galerije v Štanjelu - znani so že prejemniki nagrade


Datum: 02.11.2015

V soboto, 14.11.2015 bo potekala svečana podelitev najvišjih priznanj v urbanizmu ter otvoritev razstave vseh prispelih del.

Častni pokrovitelj dogodka je Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Na dogodku bo prisotna tudi ministrica Ministrstva za okolje in prostor ga. Irena Majcen.

Društvo urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije (DUPPS)  skupaj z Ustanovo Maks Fabiani, Ministrstvom za kulturo ter Ministrstvom za okolje in prostor RS že deseto leto podeljuje Nagrado Maks Fabiani za izjemna dela na področju urbanističnega, regionalnega in prostorskega načrtovanja. Letošnje leto je posebno leto, saj se obeležuje 150. obletnico rojstva arhitekta in urbanista Maksa Fabianija. Zato je DUPPS to leto razpisal mednarodno nagrado Maks Fabiani (za obdobje 2005-2015), na kateri so lahko dela kandidirali tudi kolegi iz sosednjih držav Avstrije, Italije, Hrvaške in Madžarske.  

Svečani dogodek, s pričetkom ob 11. uri, bo v sodelovanju z občino Komen v Galeriji Lojzeta Spacala na gradu v Štanjelu.

Društvo si prizadeva, za dvig ravni odnosa do prostora v Sloveniji ter dati težo in potrditev kvalitetnim in usposobljenim urbanistom ter prostorskim načrtovalcem. S takšnimi nagradami in predvsem promocijo predmetnih dogodkov gremo v pravo smer. Zato vas kot pomemben medij v prostoru naprošamo, da objavite novico o predmetnem dogodku in nam s tem pomagate h uresničevanju ciljev društva.  

VABILO-podelitev nagrade Maks Fabiani.pdf

Prejemniki letošnjih nagrad.doc

www.acer-nm.si/prvastran.aspx

www.regionalgoriska.si/novica/mednarodna-nagrada-maks-fabiani-med-zmagovalci-tudi-delo-strokovne-podlage-za-urbanisticni-nacrt-luk

www.sta.si/2196543/znani-letosnji-prejemniki-mednarodne-nagrade-maks-fabiani

www.acer-nm.si/prvastran.aspx

Več o društvu na: http://www.dupps.si/

Facebook stran: https://www.facebook.com/drustvourbanistov?fref=ts

Več o Maks Fabianiju in Ustanovi Maks Fabiani na: http://www2.arnes.si/~usmafa1/

Kontakti : drustvo.dupps@gmail.com; in gsm: 031 278 516

natisni