temperatura °C
smer vetra
hitrost m/s

Sporočila za javnost

Dan Krasa in Brkinov na ljubljanski tržnici za promocijo turizma, pridelkov ter doživetij Krasa in Brkinov


Datum: 31.03.2016

 

Izbrano ponudbo vseh štirih kraško-brkinskih občin, Kobilarne Lipica in Parka Škocjanske jame bo predstavljalo deset stojnic

Dan Krasa in Brkinov bo v soboto, 2. aprila, že tradicionalno predstavil znamenitosti, turistično ponudbo, kulinarično dediščino ter enološka doživetja Krasa in Brkinov v slovenski prestolnici Ljubljani. Na Pogačarjevem trgu, na ljubljanski tržnici, bodo Kras in Brkine med 8. uro in 13. uro predstavljali ponudniki dobrot in ambasadorji turizma na kar desetih stojnicah.

Dan Krasa in Brkinov bo tako povezal turistično ponudbo vseh štirih kraško-brkinskih občin, Kobilarne Lipica in Parka Škocjanske jame ter s svojo odmevnostjo in odličnim obiskom poskrbel za promocijo destinacije Kras in Brkini.

Obiskovalci bodo lahko kupili teran in ostala kraška vina, teranov in druge domače likerje, pa tudi kraški brinjevec in brkinski slivovec – odlične pridelke z zaščitenim geografskim poreklom.

Kraški med in izdelke iz kraškega medu bosta ponujala dva čebelarja. Ker velja, da je tam, kjer je Kras, tudi kraški pršut, bodo lahko obiskovalci pokusili mamljive, na roko narezane rezine kraškega pršuta in ostalih kraških suhih mesnin. Za to kulinarično doživetje bo poskrbela Kmetija Živec.

Dan Krasa in Brkinov bo pritegnil tudi ljubitelje kraškega sonca, pod katerim se na kamnitih kraških tleh razcveta sivka. Iz nje na Krasu izdelujejo šampone, kreme, eterična olja in mila, ki jih bo v soboto mogoče kupiti na Dnevu Krasa in Brkinov.

Med 340 belih lipicancev, na edinstveno posestvo Kobilarne Lipica, bo obiskovalce vabila lipiška maskota. Vse znamenitosti kobilarne so namreč sedaj za obiskovalce (ob nakupu vstopnice) dostopne ves dan, brez omejitev, v odpiralnem času kobilarne.

Obenem bo Dan Krasa in Brkinov predstavil prihajajoče dogodke: Mesec špargljev  (šparglje bo mogoče tudi kupiti), Festival kraške gmajne, Odprte borjače in številne pohode po čudovitem Krasu. 

 Dodatne informacije: Ester Mihalič, Občina Hrpelje - Kozina, 051 677 017

 

 

natisni