temperatura 16°C
smer vetra V
hitrost 0.9m/s

Sporočila za javnost

Obisk ministra Zdravka Počivalška v občini Komen


Datum: 07.03.2018

Na povabilo župana, g. Marka Bandellija, prihaja v torek, 13. 3. 2018, na obisk v Štanjel,minister za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, g. Zdravko Počivalšek. Poleg ministra se bo obiska udeležil še predstavnik MGRT RS in generalni direktor Direktorata za regionalni razvoj in evropsko teritorialno sodelovanje na MGRT RS, g. Marko Drofenik.

Ministra bo najprej sprejel župan. Sledil bo skupni posvet v prostorih mansarde kvadratnega stolpa in sicer ob 10.15 uri.

Na posvetu bodo sodelovali:  dr. Uroš Grilc, vsebinski vodja projekta ureditve muzeja slovenskega jezika in knjige v Gradu Štanjel, dr. Klemen Lisjak, vodja projekta Agrotur II, Tatjana Rener, predstavnice službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko RP Štanjel ter Astrid Prašnikar in Dimitrij Piciga, zunanja strokovnjaka za pripravo strategije razvoja turizma v občini Komen.

Poleg župana, g. Marka Bandellija in podžupana, g. Valterja Ščuke, bodo na posvetu z ministrom prisotni še nekateri predstavniki občinske uprave Občine Komen in direktorica Javnega zavoda Komenski Kras, ga. Polonca Abram.

Posvet bo namenjen predvsem seznanitvi ministra s potekom del v okviru revitalizacije gradu Štanjel in predstavitvi smernic ter ukrepov, ki jih občina načrtuje v prihodnje in so namenjeni dodatnemu razvoju turizma in gospodarstva na širšem območju Občine Komen.

Po zaključenem posvetu, predvidoma ob 12.30 uri, bo sledil krajši ogled gradu Štanjel in Ferrarijevega vrta.

Minister bo svoj obisk zaključil predvidoma med 13.00 in 13.15 uro.

natisni