temperatura 16°C
smer vetra V
hitrost 1.5m/s

Sporočila za javnost

Občina Komen prejela ZLATI ZNAK SLOVENIA GREEN!


Datum: 30.05.2018

Z zlatim znakom Slovenia Green Destination se je občina Komen na slovenskem, evropskem in globalnem trgu pozicionirala kot okolju in družbi prijazna destinacija. Postala je ena od petih destinacij v Sloveniji, poleg Ljubljane, Podčetrtka, Bleda in Rogaške Slatine, ki je dosegla zlati znak na vseh stebrih trajnostnega razvoja: okoljskem, družbenem in ekonomskem.  

Svečana podelitev Zlatega znaka je bila v ponedeljek 28. maja 2018 v Cerknem. Slovenska turistična organizacija je občini Komen izročila plaketo ter znak Slovenia Green gold, ki ga bo destinacija s ponosom in predvsem odgovornostjo zastopala pred domačimi in tujimi obiskovalci.  

Slovenia Green Destination je certifikacijski program, ki ocenjuje in spodbuja trajnostne modele upravljanja in poslovanja v turizmu. S tem destinacije in ponudnike usmerja v zeleno prihodnost z odgovornim odnosom in ravnanjem do narave in okolja ter lokalnega gospodarstva in življenja skupnosti.  

Pridobljeni zlati znak Slovenia Green Destination je potrdilo, da občina Komen deluje v smeri trajnostnega razvoja, ki predstavlja pravi način razvoja destinacije, hkrati pa je to tudi zaveza k nadaljevanju te zastavljene poti. Tako občino Komen v naslednjih šestih mesecih čaka še priprava akcijskega načrta ukrepov, opredelitev lokalnega značaja in USP, oddaja zahtevka za terenski obisk ter uresničevanje ukrepov in ponovna presoja čez dve leti.

green
 

 

green

natisni