temperatura 15°C
smer vetra V
hitrost 2.2m/s

Sporočila za javnost

Poziv delodajalcem, ki imajo zaposlene na sedežu ali poslovni enoti na območju Občine Komen - testiranje vseh zaposlenih na protitelesa SARS-COV-2


Datum: 22.10.2020

Zaradi hitrega slabšanje epidemiološke slike se je Občina Komen odločila, da izvedemo preventivno akcijo in omogočimo vsem delodajalcem, ki imajo zaposlene na sedežu ali poslovni enoti na območju Občine Komen, testiranje vseh zaposlenih na protitelesa SARS-COV-2 v krvi in/ali testiranje z antigenskim testom z namenom čim hitrejšega odkritja oseb, ki so okužene z virusom COVID-19. S tem množičnim testiranjem želimo zmanjšati nekontrolirano širjenje virusa na območju Občine Komen, saj je znano, da velik del okuženih sploh ne kaže simptomov oziroma pokaže te šele s časom, čeprav so lahko že ves ta čas prenašalci virusa.

Testiranje naj bi se že začelo v drugi polovici prihodnjega tedna v Komnu.

Občina Komen bo v celoti plačala testiranje vsem zaposlenim s stalnim prebivališčem v Občini Komen, zaposlenim, ki nimajo stalnega prebivališča v Občini Komen pa 50 % stroškov testiranja, razliko bo moral pokriti delodajalec sam na podlagi računa, ki ga prejme od Zdravstvenega doma Sežana. Polna cena obeh testiranj je okrog 20 EUR, če se bo izvedla samo ena vrsta testiranja pa bo strošek nekoliko nižji.

Vsi delodajalci, ki ste pod gornjimi pogoji pripravljeni sodelovati pri tej preventivni akciji, pozivamo, da izpolnijo obrazec št. 1 in ga pošljejo na soraja.balantic@komen.si, najkasneje do torka, 27. 10. 2020. Hkrati vas prosimo, da za potrebe Zdravstvenega doma Sežana do takrat pripravite tudi že poimenski seznam vaših zaposlenih, ki jih boste napotili na testiranje z naslednjimi podatki:

-       ime in priimek,

-       elektronski naslov in telefonska številka za potrebni kontakt.

 V primeru potrebe po nadaljnjih informacij je kontaktna oseba Soraja Balantič, GSM 031 327 894, e-mail soraja.balantic@komen.si.

Po prejemu podatkov vam bodo iz zdravstvenega doma sporočili datum in uro testiranja.

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo, da ostanete zdravi,

mag. Erik Modic, vaš župan

POZIV DELODAJALCEM.pdf

Obrazec k pozivu.docx

 

 

natisni