temperatura 22°C
smer vetra SV
hitrost 0.7m/s

Ostala obvestila za občane

Kraška pravljica- maturitetna naloga dijakov 4. letnika programa ekonomski tehnik Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana.


Datum: 25.01.2018

Sporočilo avtorjev: Andraž Hiti, Valentina Kovačič, Patricija Štemberger in Jasmina Zafran:

Za maturitetno nalogo smo si izbrali temo oblikovanje turističnega proizvoda z imenom "Kraška pravljica", ki bo namenjen obiskovalcem vseh starosti in s katerim bodo lahko nadgradili svoje znanje o kulturni dediščini in značilnostih Krasa. Proizvod bo oblikovan kot enodnevni dogodek in se bo odvijal vsako leto v srednjeveškem Štanjelu na Danijelov dan, ki je zavetnik Štanjela. Turistični proizvod bo vsebinsko obsegal spoznavanje Krasa skozi ljudske kraške pravljice. V mislih smo imeli predstaviti 7 značilnosti kulturne dediščine Krasa na različnih točkah razporejenih po Štanjelu (kulinarika, arhitektura, nastanek Krasa, podzemni svet, znane osebnosti, življenje nekoč in danes ter živi in neživi svet). Sedem značilnosti pa zato, ker je to pravljično število.

S tem dogodkom želimo doseči, da bi se ljudje bolj poučili o Krasu, o eni izmed najbolj redkih pokrajin na svetu. Posledično želimo vplivati na povečanje turizma v občini. Proizvod bo namenjen širši ciljni skupini, ki zajema vse od otrok do odraslih, ki bi želeli dan preživeti na Krasu. Menimo, da je to tudi idealna priložnost za kulturni dan za osnovnošolce. Pri pripravi turističnega proizvoda bomo sodelovali s kraškimi obrtniki, ki se bodo lahko na ta dan predstavljali na stojnicah s svojimi lokalnimi proizvodi."  

S turističnim proizvodom se bomo udeležili tudi mednarodnega tekmovanja Več znanja za več turizma, ki ga razpisuje Turistična zveza Slovenije. Projektno nalogo in video smo že oddali, sedaj pa nas čaka še predstavitev na turistični tržnici  in sicer v sredo, 31.1.2018  na Gospodarskem razstavišču v sklopi sejma Natour Alpe Adrija.  

Naš promocijski spot je od danes 24.1. pa do 31.1. tudi uradno objavljen na Facebook strani Turistične zveze Slovenije.

Prilagamo vam elektronsko povezavo https://www.facebook.com/vpchifi/app/978009045691094/ , in vas naprošamo da bi na omenjeni povezavi našli naš promocijski video pod zaporedno številko 25  in glasovali  za Kraško pravljico.    

Za dodatne informacije in vprašanja nam sporočite. Že vnaprej se vam zahavaljujemo za vaše sodelovanje in podporo.  

Hvala in lep pozdrav, avtorji Kraške pravljice.

natisni