temperatura 15°C
smer vetra JV
hitrost 3.7m/s

Ostala obvestila za občane

PRIREDITEV OBMOČNE OBRTNO – PODJETNIŠKE ZBORNICE SEŽANA


Datum: 14.09.2021

V soboto, 11. septembra 2021, je Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana organizirala tradicionalno prireditev kjer so bila podeljena jubilejna priznanja za 10., 20., 30. in 40. let delovanja podjetjem, ki so praznovala v letu 2020 in 2021.

Letošnja prireditev je bila še toliko bol pomembna, saj so izzivi, s katerimi se še vedno srečujejo obrtniki in podjetniki neusmiljeni, zato so jubileji, ki jih obrtniki beležijo vredni posebne pozornosti.

Kot je v uvodnem govoru poudaril predsednik OOZ Sežana, Jernej Bortolato vsi še kako dobro vemo s kakšnimi izzivi smo se soočali v preteklem letu, nekateri se žal še vedno soočajo z njimi, zato je vsem še toliko bolj v veselje in čast, da smo se končno zbrali. »Obrtniki smo močni, trdni, iznajdljivi in verjamem, da bomo kos posledicam epidemije COVID-19« in dodal »čeprav vem, da ni enostavno in da je marsikomu še kako težko, vendar sem prepričan, da lahko skupaj in povezano premagamo izzive, s katerimi se moramo dnevno spopasti«.

OOZ Sežana preko OZS-ja aktivno sodeluje tudi z Vlado Republike Slovenije. Pri predlogih vladnih ukrepov je OZS dober pogajalec, žal pa je potrebno ob tem povedati, da smo sicer velikokrat slišani, a premalo uslišani. In kot je še poudaril Bortolato: »Obrtniki in podjetniki znamo in zmoremo delovati v ekstremnih pogojih. Vajeni smo trdega dela in neusmiljene borbe za svoje preživetje in napredek, a se ob temu vsi močno zavedamo, da v nedogled takšno stanje ne bo mogoče. Zato, spoštovani županji in spoštovana župana, prisluhnite nam in pridete nam nasproti. Le skupaj lahko soustvarimo konkurenčnejše in spodbudno poslovno okolje iz katerega nam ne bo potrebno bežati čez mejo, saj bomo imeli doma možnost razvoja in napredka«.

 

Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana

 

 PODELJENA PRIZNANJA.pdf

 

OZZS

OZZS

 OZZS

OZZS

 

OZZS

 

OZZS

natisni