temperatura 27°C
smer vetra V
hitrost 1.1m/s

Sporočila za javnost

Slavnostna seja občinskega sveta Občine Komen, 17. 6. 2022


Datum: 20.06.2022

 

V petek, 17. 6. 2022 smo s slavnostno sejo občinskega sveta obeležili Občinski praznik Občine Komen. Slavnostna seja občinskega sveta, na katero so bili povabljeni župani sosednjih kraško – brkinskih občin kot tudi župani zamejskih kraških občin, direktorji javnih zavodov, podjetij in ostali ugledni gostje je potekala v Zadružnem domu v Štanjelu. Krajši kulturni program, v katerem so sodelovali člani Pihalnega orkestra Komen je vodila Neža Bandel.

Slavnostna seja 2022 1

 

 

 

 

 

V nagovoru je župan mag. Erik Modic predstavil pomembnejše projekte in investicije v zadnjem letu ter obenem tudi nekatere investicije, na katerih se bo delo pričelo v naslednjih mesecih letošnjega leta. Investicije in projekti so bili predstavljeni tudi v kratkem predstavitvenem videu.

Govor slavnostna seja 2022.docx

V nadaljevanju je župan podelil občinska priznanja; Priznanje Občine Komen sta prejela Dunja Peric in Društvo Komenski Kras '91, priznanje Zlati grb Občine Komen pa Marija Jera in Jožef Švagelj ter Nogometni klub Komen. (Več o nagrajencih si lahko preberete tu.)

Skupaj z aktualno kraljico terana Nušo Živec je župan podelil priznanja za najboljša vina v Občini Komen ter županovo vino 2022. Županovo vino leta 2022 je teran Vinarstva Rebula iz Brestovice pri Komnu.

Nagrajena vina.docx

Slavnostna seja 2022 c
Slavnostna seja 2022 e

 

 

 

 

 

 

Podeljena so bila še priznanja za najlepše urejena naselja v Občini Komen.

Nagrajene vasi.doc

 

Slavnostna seja 2022 d
Slavnostna seja 2022 b

 

 

 

 

 

Ob zaključku seje je župan mag. Erik Modic županji pobratene občine Kungota Tamari Šnofl izročil faksimile sporazuma o pobratenju med Krajevno skupnostjo Komen in Krajevno skupnostjo Zgornja Kungota iz leta 1979, ter se ji z željo po nadaljnjem dobrem sodelovanju zahvalil za dosedanjo podporo vzpostavljanju in vzdrževanju izvrstnih odnosov med obema lokalnima skupnostma in njunimi društvi.

Slavnostna seja 2022 a
Slavnostna seja 2022 f

 

 

 

 

 

 

Slavnostna seja 2022 g

 

 

 

 

natisni