Skoči na vsebino

Vadba na recept in testiranje fizičnih sposobnosti European fitness badge (efb)

17. 10. 2022

Športna zveza Komen v sodelovanju s Športno unijo Slovenije vabi na predstavitev programa vadbe Vadba na recept. Sestavni del programa sta test fizičnih sposobnosti Evropska gibalna značka (European Fitness Badge - EFB) ter večmesečni programa za izboljšanje telesnih zmogljivosti. Predstavitev programa Vadba na recept ter testiranje Evropska gibalna značka bo potekalo v soboto, 22. oktobra 2022 v telovadnici POŠ Štanjel z začetkom ob 10.00 uri. 

VADBA NA RECEPT je inovativen program Športne unije Slovenije, ki temelji na konceptu gibalne pismenosti. Je program, ki udeležencu pomaga izboljšati zdravje in telesne sposobnosti pod strokovnim vodstvom - telesna pripravljenost je namreč eden izmed kazalnikov zdravja. S telesno dejavnostjo in gibanjem lahko na preprost način vplivamo na telesne sposobnosti in izboljšamo svoje zdravje in splošno počutje. Dobra telesna pripravljenost zmanjša tveganje za razvoj številni kroničnih bolezni, ki so posledica sedečega načina življenja. Vadba na recept je namenjena vsem odraslim starostnim skupinam (18-65 let) s ciljem izboljšanja zdravja in promocije telesne dejavnosti.

Vadba na recept je eden pomembnejših projektov, ki jih Športna unija Slovenije izvaja v tesnem sodelovanju s ŠUS Eurofitnessom. Sestavljena je iz testa Evropska gibalna značka (European Fitness Badge) in več mesečnega programa vadbe za izboljšanje, ki se ga predpiše glede na rezultate meritev. Program vadbe udeleženec prejme v aplikaciji BH Gym Loop, ki jo pridobi na spletu. Celoten postopek: meritve, aplikacija, program vadbe v aplikaciji je za udeležence testiranja brezplačen.

Testiranje fizičnih sposobnosti bo skupaj s sodelavci in predstavniki Športne zveze Komen izvedel koordinator programa Športne unije Slovenije g. Žiga Sodržnik. Za lažjo organizacijo predstavitve in testiranja vas vljudno pozivamo, da nam vaš interes po sodelovanju pravočasno sporočite na e-mail naslov: info@szkomen.si ali po tel.: 040 645 767 – Rajko Kralj.

 

Vljudno vabljeni.

 

Povezave:

Športna unija Slovenije: https://www.sportna-unija.si/?t=7110000062

ŠUS eurofitness: https://www.sus-eurofitness.si/class/vadba-na-recept/

Evropska gibalna značka – EFB: https://www.efb.si/sl/

Vadbe na recept video predstavitev: https://www.youtube.com/watch?v=Rmsc8Q82fc8

Povzetek EFB Testiranja.pdf

Vadba na recept - kratka predstavitev.pdf

slika_1.pngSlika_2.pngSlika_3.png

 

 

 

Novice Občine Komen

Bodi obveščen o spletnih objavah Občine Komen!
Naroči se na novice.

PRIJAVA