Skoči na vsebino

Sprejem pri županu za izjemne dosežke

01. 09. 2023

Na drugem slavnostnem sprejemu za izjemne dosežke, ki postaja že tradicionalen, se je znova pokazalo, da občina Komen kljub svoji majhnosti premore ogromno posameznikov, društev in klubov, ki vsako leto posežejo po najvišjih mestih na državnem ter tudi evropskem in svetovnem nivoju, tako na izobraževalnem področju kot tudi na področju športa, kulture in umetnosti. Prav njim je bil namenjen sprejem župana, ki je potekal v sredo, 30. avgusta 2023 v Viteški dvorani na Gradu Štanjel. Na sprejemu je župan izpostavil uspehe, dosežene v preteklem šolskem letu ter v govoru poudaril, da se na tak način želi zahvaliti vsem, ki so si te dosežke izborili s trudom, vztrajnostjo, številnimi napori in marsikdaj tudi z odrekanjem. Zahvalil se je tudi staršem otrok, mentorjem in trenerjem za njihov vložen trud in delo.

Uspehov je bilo v lanskem šolskem letu res veliko, v nadaljevanju so povzeti najvidnejši:

-          Lara Marušič je pod mentorstvom Martine Štrancar osvojila zlato Cankarjevo priznanje na državnem tekmovanju iz slovenščine.

-          Srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz angleškega jezika je pod mentorstvom Darje Urh osvojila Melina Cigoj.

-          Melani Švagelj je na državnem tekmovanju osvojila dve srebrni priznanji in sicer iz angleškega jezika ter matematike. Mentorja sta bila Mojca Uhenik Pipan pri tekmovanju iz angleškega jezika ter Aljaž Pavlovič pri tekmovanju iz matematike.

-          Z regijskega tekmovanja Turizmu pomaga lastna glava so se  Maximiljan Žvokelj, Nika Antonič, Tia Colja, Ajda Fon, Maša Kukanja, Jan Mozetič, Naj Turk, Nika Pahor, Polona Jug, Zala Fakin, Neža Fakin, Nik Gec in Matic Peric vrnili z dvema zlatima priznanjema. Na državnem tekmovanju so nato osvojili še zlato priznanje in sicer za najbolj pozitivno vzdušje v ekipi. Mentorici sta bili Dunja Peric in Metka Paljk

-          Državnega tekmovanja v robotiki sta se v osnovnošolski skupini udeležila Mathis Žvab  in Nejc Masten ter pod mentorstvom Lucije Filipčič Križaj dosegla 1. mesto.

-          Nik Gec, Matic Peric, Tine Peric, Alan Štrekelj in Žon Žak Petrovčič so se z državnega tekmovanja v robotiki vrnili s 1. mestom v skupini srednješolcev. Mentor ekipe je bila Lucija Filipčič Križaj.

-          Naj Turk, Žiga Bolje in Nejc Masten so se udeležili evropskega tekmovanja v robotiki ter pod mentorstvom Lucije Filipčič Križaj osvojili 3. mesto.

-          Nejc Masten, Matic Peric in Naj Turk so se s svetovnega tekmovanja v robotiki, ki je potekalo v Franciji vrnili z odličnim 5. mestom. Mentor ekipe je bila Lucija Filipčič Križaj.

-          Članice Plesnega društva Be funky so postale svetovne prvakinje na tekmovanju v Liberecu – Češka v kategoriji produkcij ter državne prvakinje v kategoriji super produkcij pod mentorstvom Mateje Terčon Knap.

-          Glasbenoumetniško društvo Pihalni orkester Komen je osvojilo 1. mesto in 90,83 točk na Mednarodnem tekmovanju pihalnih orkestrov Mitteleuropa Blasmusikfest 2023, Omišalj, Krk. Mentor je bil Matija Tavčar.

-          Članice Balinarskega kluba Hrast Kobjeglava – Tupelče so postale državne podprvakinje v prvi ženski državni ligi v sezoni 2022/2023. Moška članska ekipa pa je v Superligi osvojila 3. mesto. Mentor obeh ekip je bil Valter Švara, trenerka pa Tanja Marc.

-          Prav posebno priznanje, županovo priznanje pa je župan mag. Erik Modic podelil Kristjanu Umeku za dosežen uspeh ob zaključku gimnazijskega šolanja – diamantni maturant 2022/23. Kristjan Umek je srednješolsko izobraževanje zaključil kot eden izmed 18-ih diamantih maturantov letošnje generacije, saj je z odliko opravil 6 predmetov. Vsa leta šolanja je prejemal Zoisovo štipendijo in dosegel odličen uspeh (povprečje 5.0), pridobil priznanja s tekmovanj na državni ravni (slovenščina, matematika), samoiniciativno je opravil mednarodni izpit iz angleščine, kjer je dosegel najvišjo raven. Župan je v svoji obrazložitvi dejal, da je Kristjan skromen fant, ki si za take dosežke zasluži javno priznanje naše občine. Čestitamo!

Foto: Ana Rojc   

 

ObcinaKomen_SprejemZaIzjemneDosezke_FotoAnaRojc-14.jpg

ObcinaKomen_SprejemZaIzjemneDosezke_FotoAnaRojc-12.jpg

 

ObcinaKomen_SprejemZaIzjemneDosezke_FotoAnaRojc-9.jpg    

ObcinaKomen_SprejemZaIzjemneDosezke_FotoAnaRojc-3.jpgObcinaKomen_SprejemZaIzjemneDosezke_FotoAnaRojc-8.jpgObcinaKomen_SprejemZaIzjemneDosezke_FotoAnaRojc-11.jpg       ObcinaKomen_SprejemZaIzjemneDosezke_FotoAnaRojc-6.jpg  ObcinaKomen_SprejemZaIzjemneDosezke_FotoAnaRojc-5.jpg      

Novice Občine Komen

Bodi obveščen o spletnih objavah Občine Komen!
Naroči se na novice.

PRIJAVA