Skoči na vsebino

Podpis pogodbe - Kulturni inkubator Štanjel - KIŠ

06. 09. 2023

Občina Komen je podpisala gradbeno pogodbo z izvajalcem Komunala Sežana d.d. za izvedbo  gradbeno obrtniških in inštalacijskih del v sklopu projekta Kulturni inkubator Štanjel - KIŠ. Vrednost gradbene pogodbe je 1.567.362,71 EUR z DDV.

Projekt obravnava rekonstrukcijo Gradu Štanjel. Skozi različna časovna obdobja so se izvedle različne rekonstrukcije gradu. Vsi do sedaj izvedeni posegi pomembno vplivajo na predvideno rekonstrukcijo obstoječega objekta Gradu Štanjel.

Lokacija se nahaja v vaškem jedru Štanjela, v Občini Komen in obsega zaključeno celoto – Grad Štanjel. Grad Štanjel je sestavljen iz več delov, in sicer SZ del spodnjega palacija, JV dela spodnjega palacija, SZ dela zgornjega palacija, JV dela zgornjega palacija, kvadratnega stolpa, pomožnega objekta in stolpa s polžastim stopniščem ter grajskega dvorišča.

Sredstva za projekt v višini 1.659.996,04 je zagotovilo Ministrstvo za kulturo v okviru Načrta za okrevanje in odpornost (NOO), razvojno področje: Pametna, trajnostna in vključujoča rast, komponenta 4: Trajnostni razvoj slovenskega turizma, vključno s kulturno dediščino, Reforma: Krepitev trajnostnega razvoja turizma, investicija D. Trajnostna obnova in oživljanje kulturne dediščine ter vključevanje kulturnih doživetij v slovenski turizem.

 

20230824_132051.jpg

20230824_131812.jpg

Novice Občine Komen

Bodi obveščen o spletnih objavah Občine Komen!
Naroči se na novice.

PRIJAVA