Skoči na vsebino

Vabilo za sodelovanje v delavnici "Zapišimo spomine"

11. 03. 2024

Spoštovani,

iz Zavoda Dobra pot, zavoda za kulturo in sonaravno delovanje, v katerem skrbimo za osveščanje o pomenu dediščine ter njeno ohranjanje, vas ponovno vabimo k sodelovanju. Med 18. in 29. marcem letos že tretjič zapored prirejamo vseslovensko akcijo beleženja spominov starejših ZAPIŠIMO SPOMINE!. Letošnja akcija se osredotoča na zbiranje zgodb starejših iz vseh slovenskih regij in tudi iz zamejstva ter izseljenstva. S tem želimo poudariti vlogo starejših kot nosilcev spomina in spodbuditi njihovo aktivno vključevanje v družbo.

Akcijo izvajamo s pomočjo namenske aplikacije Zapisi spomina, ki omogoča beleženje in objavljanje védenj, pričevanj ter zgodb starejših. Aplikacija je prejela prestižno nagrado Sveta Evrope in Evropske komisije v sklopu pobude »Zgodbe Dnevov evropske kulturne dediščine« in se uvršča v sam vrh inovativnih projektov s področja dediščine.

Z letošnjim letom prinašamo novost: z okrepljeno ekipo lahko nudimo večjo podporo organizacijam in skupinam z organizacijo delavnic beleženja spominov in izobraževanj za zainteresirane skupine. S takšnimi aktivnostmi povezujemo generacije, spodbujamo prenos znanj med starejšimi in mlajšimi in po drugi strani tudi prenos digitalnih veščin z mlajših na starejše. Najlepše pri vsem pa je, da tovrstni medgeneracijski pogovori ne samo poglobijo vezi med generacijami, temveč prispevajo k ohranjanju naše kulturne dediščine.

K sodelovanju vabimo tudi društva, ustanove, nevladne in druge organizacije. V aplikaciji si lahko ogledate že zbrane spomine, ravno tako tam najdete pomožna gradiva, prijavnico in vse ostale informacije, ki so vam lahko v pomoč pri vključitvi. Vabljeni, da izpolnite spletno prijavnico, da boste pravočasno prejeli vse nadaljnje informacije.

Več informacij o pobudi najdete na tej povezavi, v primeru vprašanj pa smo vam z veseljem na voljo na info@dobra-pot.si.

delavnica.jpg

Novice Občine Komen

Bodi obveščen o spletnih objavah Občine Komen!
Naroči se na novice.

PRIJAVA