Skoči na vsebino

ŠPORTNI KINOLOŠKI KLUB KOMEN

ŠKK KOMEN

Štanjel 147
6222 ŠTANJEL
Spletna stran: http://www.skk-komen.si/
Email:   

Predsednik: Vera Poljšak
Podpredsednik: Miro Fabjan
Tajnik – blagajničar: Milojka Milič
Vodja šolanja: Štefan Harej    

Športni kinološki klub Komen je nastal marca 2000, ko se je skupina navdušencev iz okoliških krajev zbrala in se odločila, da ustanovi kinološki klub v Komnu. Prvo leto je klub štel 22 članov, do danes pa se je pri nas šolalo ca. 370 psov in ravno toliko vodnikov. Leto kasneje smo postali polnopravni člani KZ in FCIja. V teh letih je naš klub širil svoje dejavnosti in se želel približati občanom. Začeli so prihajati tudi zamejci.    

Leta 2001 je klub organiziral svojo prvo razstavo Nemških ovčarjev. Že trikrat smo v sodelovanju s KDNOS-om  priredili Državno slovensko vzrejno razstavo za nemške ovčarje. Prav zaradi naših razstav je kraj Komen dobro poznan italijanskim, hrvaškim, avstrijskim, madžarskim, slovaškim in nemškim vzrediteljem in razstavljavcem. 

 

Že od samega začetka je bil namen kluba združevati ljubitelje psov, jim nuditi strokovno šolanje za pravilno vzgojo psa, jih pripraviti kot razstavljavce, tekmovalce. V klub hodimo tudi taki, ki nismo ne razstavljavci ne tekmovalci, želimo pa vzgojenega psa, saj nas lahko le tak pes spremlja na izletih in dopustih. V klubu se tudi trudimo vzgajati in osveščati lastnike psov. Vsako leto izvedemo več terminov male šole – osnova poslušnosti – primerna za mladiče vseh pasem od 3 do 7 meseca starosti. Čez celo leto pa potekajo nadaljevalni tečaji. 

V klubu imamo 5 inštruktorjev z licenco. Od leta 2014 pa imamo tudi poleg klasičnega šolanja tudi Rally Obedience. Izšolala se je prva ekipa RO, ki uspešno nastopa na tekmah pod vodstvom Štefana Hareja, ki je inštruktor te panoge in tudi slovenski državni prvak leta 2014 v svoji kategoriji.

Novice Občine Komen

Bodi obveščen o spletnih objavah Občine Komen!
Naroči se na novice.

PRIJAVA