Skoči na vsebino

TURISTIČNO DRUŠTVO BREST

Turistično društvo Brest iz Brestovice pri Komnu, smo ustanovili v letu 2006. Zbrali smo se skupina vaščanov, ki smo v povezavi skozi društvo videli možnost za uveljavitev svojih želja, sposobnosti in možnosti na področju turizma, kulture in športa, predvsem pa v razvoju vasi in njenih prebivalcev.

Društvo med letom organizira številne prireditve, med katerimi izstopajo: Šparglijada, Koloosmica in Pohod po sledeh soške fronte. Pri vseh omenjenih sodelujemo s slovenskimi zamejskimi društvi iz sosednjih vasi, kar daje prireditvam širši čezmejni značaj.

Gledališka sekcija društva je na oder postavila tri predstave. Zadnja med njimi je delo domačinke Darje Zavadlal, Darilo. Uprizorili smo jo na kar nekaj gostovanjih na Krasu in v zamejstvu.

V okviru društva smo pripravili in izdali knjižno monografijo z naslovom: Brestovica pri Komnu, nje hiše in njih prebivalci, v kateri so popisana in razložena hišna imena vseh stavb v vasi. Ob tem so bili neprecenljivi viri najstarejših vaščanov, župnika in izjemen strokoven prispevek posameznikov – strokovnjakov  področja. V monografiji so obenem popisane zgodovinske okoliščine razvoja vasi od njenega nastanka do danes.

V društvu se zavedamo pomena dobrega sodelovanja in smo odprti za vse pobude, ki kakorkoli pripomorejo k razvoju in dobrobiti okolja v katerem živimo.

 

Predsednik: Stane Švigelj
Tajnik: Katja Krošelj
Spletna stran: http://www.brestovica.com
 

Kontaktni podatki:

Stane Švigelj, predsednik TD Brest
031 670 760,

Katja Krošelj, tajnica
040 464 830  

Darja Kačič, blagajnik
031 496 844 

 

 

Novice Občine Komen

Bodi obveščen o spletnih objavah Občine Komen!
Naroči se na novice.

PRIJAVA