Skoči na vsebino

Priznanja občine Komen za leto 2020

Prejemnici Priznanja Občine Komen

Sabina Godnič

Sabina Godnič je članica Krajevne organizacije Društva izgnancev Slovenije 1941-1945 Komen že od same ustanovitve društva leta 1993. Že več kot 20 let jo tudi vodi, ter je gonilna sila društva. Na republiškem nivoju je članica izvršilnega odbora društva.Leta 2004 je bila pobudnica in organizatorka spominske razstave V spomin in opomin na grozote druge svetovne vojne. Ob 65. letnici požiga in izgona so na njeno pobudo izdali zbirko pesmi domačina Slavka Turka.

Sabina Godnič je bila tudi pobudnica in koordinatorka postavitve Pomnika od 70. obletnici vrnitve naših ljudi iz izgnanstva in begunstva skupaj z Občino Komen in Vaško skupnostjo Komen in prireditve v letu 2015. Je pobudnica in aktivno sodeluje v projektu za postavitev spominske table ob Pomniku »V spomin in opomin«.

(povzeto po predlogu UO in NO KO DIS 1941-1945 Komen)

 

Društvo za razvoj kmetijstva in turizma Planta

Društvo Planta je nastalo leta 2007, iz dejanske potrebe v okolju po pravno – formalni obliki organiziranosti za uresničitev idej in predlogov, ki so jih takratni člani liste Lista za naše kmetije predstavljali na lokalnih volitvah.
Društvo Planta je za svojega vzelo projekt Mesec kraške kuhinje, ga obudilo in izvaja še danes. Projekt Mesec kraške kuhinje je prepoznaven turistični produkt, promocija kraške kulinarike pri katerem sodeluje več različnih ponudnikov ter kot tak priložnost za promocijo tega območja. Jesenskemu delu je društvo kmalu dodalo še spomladanski ter ustvarilo Mesec špargljev, ki zaznamuje začetek turistične sezone na Krasu in še danes skrbi za prepoznavnost divjega šparglja in divje hrane. Člani društva sodelujejo na sejmih in predstavitvah, prireditvah, praznikih in delavnicah, prisotni so kot ponudniki na stojnicah in gostitelji na svojih domačijah.
Društvo je aktivno na različnih področjih, člani so sodelovali pri vseh pomembnih omizjih razvoja Krasa, pripravljali javna soočenja ter okrogle mize, izobraževali člane in širšo javnost z izvajanjem različnih projektov. Izdali so več publikacij, zbirk receptov ter od samega začetka širijo glas o Krasu in njegovih dobrotah v zgibankah in letakih.

Priznanje Občine Komen je prevzela predsednica društva Aleksandra Pelicon.

(povzeto po predlogu Davida Zega in skupine občanov)

Novice Občine Komen

Bodi obveščen o spletnih objavah Občine Komen!
Naroči se na novice.

PRIJAVA