Skoči na vsebino

Priznanja občine Komen za leto 2013

PRIZNANJE OBČINE KOMEN

Marija Grmek

IMG_6521_Marija_Grmek_1.JPGMarija Grmek je ena tistih, brez katerih v vsakdanjem življenju ne gre. Tistih, ki so prisotni v življenju vasi in širše skupnosti vsakodnevno in povsod. Tistih, za katere veš, da bodo priskočili na pomoč, pa naj gre za nastop v gledališki predstavi, čiščenje cerkve, urejanju vasi, pomoči na slavnostnem dogodku.

Marija je bila vedno družabna, s petnajstimi leti je začela peti na vaškem cerkvenem koru, kar počne še danes. Kljub delu na kmetiji, skrbi za štiri otroke in delu v službi, je vedno našla čas tudi za druge. V njej značilni hoji pride na delovno akcijo, vaje gledališčne skupine ali cerkvenega zbora. Kolikokrat nas je nasmejala kot Zofka, koliko nevest in ženinov je pričakala na »kaloni«, se z izbranimi besedami poslovila od pokojnih, pozdravila ali čestitala našim slavljencem.

Marija je tista, ki ne spreminja sveta ali izumlja kaj novega, temveč tista, ki dela življenje predvsem Kobjeglavcem in Tupelčanom lepše in boljše in pušča svojo sled povsod.

  

 

Blaž Turk

IMG_6723.JPGBlaž Turk je v letih 2000-2010 opravljal funkcijo predsednika PGD Komen, V letih 2006-2011 je bil podpredsednik Kraške gasilske zveze, od leta 2011 opravlja funkcijo predsednika Kraške gasilske zveze.

V času predsednikovanja je Prostovoljno gasilsko društvo Komen pridobilo v strokovnem, organizacijskem in tehničnem pomenu. Za največji uspeh šteje PGD Komen izgradnjo garaže. Blaž je znal med člani ustvariti ustrezno delovno vnemo, saj se je zavedal, da prostovoljstvo temelji tudi na prijateljskih odnosih, kar je znal pokazati na poseben način. Ni mu bilo žal časa, ki ga je vložil v rast društva in vesel je bil vseh uspehov na tekmovanjih. Ljudje kot je Blaž, so poroštvo rasti vsakega društva, še posebej prostovoljnega.

 

 

 

 

Slavnostna seja občinskega sveta Občine Komen, Štanjel, 21. 6. 2013

 

IMG_7918.JPGIMG_8035.JPGIMG_7956.JPG

 

 

 

 

IMG_8022.JPG

 

 

 

 

IMG_8028.JPG

 

 

 

Novice Občine Komen

Bodi obveščen o spletnih objavah Občine Komen!
Naroči se na novice.

PRIJAVA