Skoči na vsebino

Priznanja občine Komen za leto 2011

PRIZNANJE OBČINE KOMEN

Planinska sekcija kluba Kraški gadje Gorjansko, zanj Marjan Zega

Marjan ZegaKlub Kraški gadje združuje ljubitelje železnih konjičkov iz družine ALFA ROMEO in je poskrbel, da je Gorjansko prepoznaven kraj širom naše domovine.

Člani kluba Kraški gadje pa se zavedajo, da je mogoče lepote narave pristneje doživeti, če se vanjo podaš peš in tako poskrbiš tudi za zdravje. Od tod planinska sekcija znotraj kluba Kraški gadje, ki zasluži našo posebno pozornost. Člani te sekcije so leta 2009 ubrali pot pod noge iz Gorjanskega, korak za korakom ponesli ime naših občanov in občine skozi vse kraje, vse do vrh Triglava. Osvojili so simbol slovenstva, razobesili zastavo naše občine in se že naslednje leto odpravili na pot iz Sesljana spet na Triglav. Simbolično so začetek poti prestavili v sosednjo Italijo in potrdili spoznanje: meje ni in je v naših srcih nikoli ni bilo. Pravimo, da v tretje gre rado. Planinska sekcija kluba Kraški gadje Gorjansko se tudi letos odpravlja na Triglav.  

 

 

 

 

 

Boris Budal:

Boris BudalBoris Budal se je v domačem kraju kmalu začel zanimati za gasilce. Postal je gasilec z dušo in srcem, kot pravimo. Kmalu je opravil izpit za izprašanega gasilca in s predanostjo deloval v gasilskem društvu. Z leti je napredoval, ter opravil šolo za poklicnega gasilca v Ljubljani.  

Nove ideje in spoznanja, ki mu jih je prinesla dodatna izobrazba so botrovale, da so ga leta 1989 izvolili za poveljnika že takrat najbolj uspešnega gasilskega društva v takratni Občinski gasilski zvezi Sežana (OGZ) s čimer je prevzel zelo težko in odgovorno nalogo. Delo je opravljal vestno in strokovno. S svojim znanjem se je izkazal na intervencijah in drugih akcijah. Ni mu bilo žal nešteto prostovoljnih ur, ko je pomagal ljudem v nesrečah. Vedno je spodbujal k napredku društva. S svojimi somišljeniki je žarel od ponosa vsakič, ko je društvo pridobilo pomembne prostore in opremo, ki smo jo na Krasu še kako krvavo potrebovali. Boris je z leti napredoval. Je poveljnik Kraške gasilske zveze, vodja preventive in namestnik poveljnika v Zavodu za gasilno in reševalno službo v Sežani, je član komisije za požare v naravnem okolju pri Gasilski zvezi Slovenije ter namestnik poveljnika južno primorske regije. »Gasilerija«, kot sam pravi, mu je prirasla k srcu.

Novice Občine Komen

Bodi obveščen o spletnih objavah Občine Komen!
Naroči se na novice.

PRIJAVA